Меню
Меню
Приложенията, които ви помагат да живеете по-здравословно

03.12.2020 22:42:00

Приложенията, които ви помагат да живеете по-здравословно

Нововъведения в света на дигиталните технологии позволяват все по-лесно да следим всякакви неща за себе си - от това по колко крачки на ден правим до калкулация на часовете, прекарани в определено приложение.


Физическо здраве

В зависимост от нуждите си, можете да се доверите на приложение, което да ви помогне да ги удовлетворите. Ако искате да се уверите, че се храните здравословно, може да използвате разработка, в която въвеждате какво ядете през деня и какъв е калорийният прием. При посочени конкретни цели можете да получавате съвети как да се храните по-добре, какви храни да приемате и какви не и тн. Може да използвате апликация, която да ви напомня да пиете достатъчно вода или да приемате витамини.

Mоже да следите и физическата си активност и да се стимулирате да сте по-активни. Приложенията могат да проследяват движението през деня - колко крачки правите, колко калории се изгарят и на какво се равняват тези калории. Популярни са апликациите, които предоставят индивидуална програма за упражнения в домашни условия. Те напомнят за себе си често и не ви оставят да пропускате тренировка.

Психическо здраве

За цялостното благоденствие на организма е необходимо да обърнете внимание на психическото си здраве. Стресът и недостатъчния сън могат да имат видими физически последици за тялото. С приложения за медитация лесно ще се отпуснете и ще намалите нивата на стрес и негативни емоции.

Други апликации съдържат успокояващи звуци и мелодии - могат да ви помагат да заспите и да настройват тялото към покой. Веднъж заспали на любимия матрак, можете да се възползвате от програми, които следят съня ви. Те записват фазите на съня, продължителността му, дали е бил спокоен и други данни, които можете да прегледате на следващия ден и добиете представа за това как спите.

Не забравяйте, че поне половин час преди да си легнете е добре да оставите мобилния телефон настрани. Често причините за трудно заспиване се крият именно в това устройство, което държи ума ви буден. Добре е след като се стъмни да превключвате към жълта светлина, за да се настрои тялото за почивка.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Матраци

Матраци

Приложенията, които ви помагат да живеете по-здравословно

Приложенията, които ви помагат да живеете по-здравословно

Нововъведения в света на дигиталните технологии позволяват все по-лесно да следим всякакви неща за себе си - от това по колко крачки на ден правим до калку Нововъведения в света на дигиталните технологии позволяват все по-лесно да следим всякакви неща за себе си - от това по колко крачки на ден правим до калку 2020-12-03T22:42:09+02:00 Приложенията, които ви помагат да живеете по-здравословно

<p>Нововъведения в света на дигиталните технологии позволяват все по-лесно да следим всякакви неща за себе си - от това по колко крачки на ден правим до калкулация на часовете, прекарани в определено приложение.</p> <p><br />Физическо здраве</p> <p>В зависимост от нуждите си, можете да се доверите на приложение, което да ви помогне да ги удовлетворите. Ако искате да се уверите, че се храните здравословно, може да използвате разработка, в която въвеждате какво ядете през деня и какъв е калорийният прием. При посочени конкретни цели можете да получавате съвети как да се храните по-добре, какви храни да приемате и какви не и тн. Може да използвате апликация, която да ви напомня да пиете достатъчно вода или да приемате витамини.</p> <p></p> <p>Mоже да следите и физическата си активност и да се стимулирате да сте по-активни. Приложенията могат да проследяват движението през деня - колко крачки правите, колко калории се изгарят и на какво се равняват тези калории. Популярни са апликациите, които предоставят индивидуална програма за упражнения в домашни условия. Те напомнят за себе си често и не ви оставят да пропускате тренировка.</p> <p></p> <p>Психическо здраве</p> <p>За цялостното благоденствие на организма е необходимо да обърнете внимание на психическото си здраве. Стресът и недостатъчния сън могат да имат видими физически последици за тялото. С приложения за медитация лесно ще се отпуснете и ще намалите нивата на стрес и негативни емоции.</p> <p></p> <p>Други апликации съдържат успокояващи звуци и мелодии - могат да ви помагат да заспите и да настройват тялото към покой. Веднъж заспали на любимия матрак, можете да се възползвате от програми, които следят съня ви. Те записват фазите на съня, продължителността му, дали е бил спокоен и други данни, които можете да прегледате на следващия ден и добиете представа за това как спите.</p> <p></p> <p>Не забравяйте, че поне половин час преди да си легнете е добре да оставите мобилния телефон настрани. Често причините за трудно заспиване се крият именно в това устройство, което държи ума ви буден. Добре е след като се стъмни да превключвате към жълта светлина, за да се настрои тялото за почивка.</p>

Сравнение на продукти